Mrkvové šatôčky: 335 kcal


Potrebujeme: 200 g mrkvy, 3 PL celozrnnej
múky, 1 PL Flory, 1/2 ČL prášku do pečiva, DIA marhuľový džem.
* Z jemne nastrúhanej mrkvy, múky, prášku
do pečiva a tuku vypracujeme cesto a pol hodiny ho necháme odstáť v chladničke.
Vyvaĺkáme placku hrubú pol centimetra a rozkrájame na štvorce veĺké 7x7 cm. Do
stredu kladieme lyžičkou džem, preložíme a okraje pritlačíme vidličkou. Pečieme
v stredne teplej rúre.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jablkové lievance: 395 kcal


Potrebujeme: 100 ml nízkotučného mlieka,
40 g ovsených vločiek, 1 bielok, 3 PL celozrnnej múky, 150 g strúhaných jabĺk,
soľ, mletá škorica.
* Ovsené vločky namočíme do teplého
mlieka. Ked' zmäknú, pridáme ostatné prísady a nakoniec jablká. Lyžicou
kladieme na vyhriatu teflónovú panvicu malé kopčeky. Opečieme na oboch
stranách. Hotové posypeme mletou škoricou.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jogurtový krém s ovocím: 191 kcal


Potrebujeme: 1 biely nízkotučný jogurt, 2
PL netučného mäkkého tvarohu, kivi, 1/2 pomaranča, 1 ČL lieskových orieškov.
* Na spodok misky dáme umyté, očistené, na
kocky pokrájané ovocie. Zalejeme bielym jogurtom vymiešaným s tvarohom.
Posypeme nadrobno posekanými lieskovcami a podávame vychladené.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovocný koláč
Vypracované polotuhé cesto z celozrnnej pšeničnej múky, masla, mlieka, trstinového cukru, soli a droždia nechajte vykysnúť. Vyformujte na trojcentimetrovú placku a vložte do formy. Navrch poukladajte plátky ovocia: napr. mango, a prelejte jogurtom s vanilínovým cukrom a vyšľahanými vajíčkami a pečte pri teplote 200 °C.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovocný koláč
Vypracované polotuhé cesto z celozrnnej pšeničnej múky, masla, mlieka, trstinového cukru, soli a droždia nechajte vykysnúť. Vyformujte na trojcentimetrovú placku a vložte do formy. Navrch poukladajte plátky ovocia: napr. mango, a prelejte jogurtom s vanilínovým cukrom a vyšľahanými vajíčkami a pečte pri teplote 200 °C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára